mandag den 5. marts 2018

vores børn

Det er vores påstand, at vi som forældre i dag gør rigtig meget godt for vores børn! Men også, at vi nogle gange løber lidt for stærkt og glemmer at registrere, hvad det er vi gør, der rent faktisk er godt. Derfor har vi ikke noget at hive fat i, når vi oplever ’stormvejr’ i hverdagen med ungerne. Vi mangler, at gøre den ubevidste viden til vores personlige redskaber.
Denne blog er tilegnet alle jer dejlige forældre, der knokler rundt for at gøre det bedste for at støtte jeres unger til at blive robuste, glade og sociale væsener. Og tilegnet alle jeres dejlige unger, der knokler på for at samarbejde og tilegne jer alle de kompetencer der skal til for at begå sig i vores moderne samfund.
Klippene i denne blog er ment som inspiration til at blive opmærksom på, hvad der i kommunikationen støtter jeres børn til at udvikle sig. Du vil sikkert tænke mange steder ‘Jamen det gør jeg jo allerede’ og det er netop pointen, at det, der udvikler børn, ikke er hokuspokus men ’naturlige udviklingsstøttende elementer’, som vi alle bruger mere eller mindre i hverdagen. Og som vores børn i perioder kan have brug for mere og mindre af, for at klare de udfordringer der opstår i jeres samspil eller samspillet med andre.
Pointerne er hentet fra Marte Meo, som er en metode til at styrke kommunikationen og samspillet i familier (Læs under fanen Marte Meo), som vi alle tre arbejder professionelt med. Og som vi er meget begejstrede for, da vi hver især har oplevet mange familier opnå mere fred og samhørighed, efter at forældrene er blevet opmærksomme på principperne.
At klippene fortrinsvis er med småbørn, er fordi vi ønsker, at ideerne skal komme familierne til glæde, mens børnene er så små som muligt, men kan sagtens oversættes til også, at anvendes i familier med større børn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar